fredag 11 februari 2011

Tog utbildningen just slut?

Jag gillar snö, blåst och yrväder. Dock inte när jag går till bussen halv åtta för att vara på södertörn för seminarium klockan nio. Tjugo minuter senare promenerar en tant förbi och hojtar att alla bussar är inställda. Det blir till att springa till centrum och hoppas på det omöjliga. Och givetvis står inget tåg inne. Närmsta tåg mot södertälje befinner sig i kalrberg!!! (andra sidan stockholm c) och det från i hamnen. Hamnen verkar stå stilla, börjar smått desperat köra SM i gång dit (får inte missa ett tredje seminarium, då blir man underkänd på kursen). I hamn strax efter nio, och givetvis har tåget hunnit gå... kvart i tio ger jag upp (närmsta tåg i tullinge och mitt seminarium slutar kvart i elva), tokfryser en stund till och åker tidigt till jobbet istället (för av någon märklig anledning går länstrafikbussarna hur bra som helst medan sl är fullkomligt lamslaget). Jag avskyr SJ!! Ingen som råkar veta om totalt inställd kollektivtrafik är giltigt skäl att missa ett seminarium för mycket?Eller är det bara att gå om kursen (vilket kan bli knepigt, då detta är sista gången denna utbildning ges)?

3 kommentarer:

  1. Nästa gång ska runa logga in på kurswebben innan hon förutsätter världens undergång. En fin notering meddelade att pga det hemska vädret räcker det idag med komplettering även om det innebär att man missar mer än två seminarium. Lättnaden är gudomlig.

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att paniken var i onödan, synd bara att den var tvungen att uppstå överhuvudtaget. Njut av lättnaden!

    SvaraRadera
  3. Ja, sannerligen ska jag göra det...efter att den här jobbhelgen är slut och hemtentan inlämnad och jag har tid med det. Till dess ska jag ta mig igenom dagarna på min avsky mot sl.

    SvaraRadera